Derfor er det vigtigt at skylle en bådmotor

Derfor er det vigtigt at skylle en bådmotor

2 min. læsning

Har du hørt, at det er vigtigt, at du skyller din båd motor? Og hvis du ikke gør det, så opstår der korrosion i den og går i stykker?

Det er helt rigtigt. Det er afgørende at skylle din bådmotor for at fjerne overskydende salt fra salt vand og andre former for små uønskede snavs, rester og andre fremmedlegemer.

Salt kan forårsage korrosion inde, og enhver form for snavs kan forårsage indvendig skade på motorens dele – som kan være en kostelig affære at få udskiftet.

En bådmotor bør skylles efter hver sejltur og hvis båden skal stå stille i længere tid, for eksempel – ved vinterkonservering.

Sådan skyller du bådmotoren

Skyl motoren effektivt igennem med ferskvand:

  1. Du skal have rindende vand for at kunne skylle motoren igennem. Har du det ikke allerede, skal du have motoren eller hele båden (når det er en indenbordsmotor), tæt på en haveslange eller lign.
  2. Monter en spulemuffe på haveslangen og placer spulemuffe over indsugningen.
    Afhængig af motortype skal du placere spulemuffen på den ene eller på begge sider af bådmotorens indsugning. Igen afhængig af motor og båd, kan indsugningen, for eksempel, sidde under båden eller på hver side af drevet.
  3. Tænd for vandet og vent til vandet begynder at løbe ud gennem ventilationshullerne. Vandet løber ud ventilationshullerne på samme måde, som når, når motoren er i drift under sejlads. 
  4. Start motoren og lad vandet cirkulere i hele motoren.
    Holde øje med temperaturen på vandet – du skulle gerne kunne gøre det blot med dine hænder, ved ventilationshullerne. Mens vandet strømmer gennem den kørende motor, varmes vandet op. Et par minutter efter, skal temperaturen igen begynde at falde. 
  5. Sluk motoren når vandet igen er blevet koldt at røre ved. Sluk for vandet og fjern spulemuffen fra indsugningen. Motor er nu blevet skyllet igennem.

Sådan skyller du bådmotoren og gør klar til vinterkonservering

Skyl motoren effektivt igennem med ferskvand og tilføj derefter frostvæske. Dette er en effektiv måde at vinterkonservere motoren. Inden du hælder frostvæske på motoren, sætter du en prop i indsugningen. Efter du har hældt frostvæsken på, kan du sætte prop i ventilationshullerne.


Har du forslag til forbedringer eller en helt anden måde at skylle motor, så er du mere end velkommen til at skrive en kommentar.

Et svar til “Derfor er det vigtigt at skylle en bådmotor”

Skriv en kommentar

Hey! Inden du sejler til næste havn ...

Hjælp os med at vokse og blive bedre.
Tjek vores Facebook, Instagram og LinkedIn sider og se hvad der ellers sker i vores Battello univers.

Husk at følge os så du også får opdateringer og de nyeste artikler.