Forsikring af båd

Forsikring af båd? 4 grunde til at forsikre speedbåd

3 min. læsning

Du har set denne her fantastiske drøm af båd og har måske allerede købt den. Så er du nok også begyndt at spørge dig selv: “skal jeg forsikre min båd? Er det nødvendigt? Hvilke forsikringer findes der? Mon jeg kan nøjes med den billige forsikring?”

Der er absolut ingen grund til, hvorfor du ikke skulle forsikre din båd. Tværtimod er der mange grunde til, hvorfor du bør gøre det og skal gøre det. At forsikre din båd behøver ikke at være dyrt, du kan finde forsikring, i alle prisklasser.

Gode grunde til at forsikre båden

De fleste havne kræver, at du har ansvarsforsikring på din båd

En ansvarsforsikring dækker, hvis du er erstatningsansvarlig for en skade forårsaget med din båd på andre mennesker, deres ting eller fartøjer. Det gælder, når båden er på land, ligger i vandet, under optagning, søsætning og under sejlads. Desuden kræver flere havne at du har ansvarsforsikring, hvis du vil benytte deres faciliteter. 

Et bådforlis kan være rigtig dyrt

Forliser du båden bliver det ikke kun tabet du har på din egen båd. Skader på andre både, materiel og personer, samt eventuelle miljøskader, kan koste dyrt for pengepungen.

Ansvarsforsikring er lovpligtigt for speedbåd, vandscooter og jetski

Det er i dag lovpligtigt at have ansvarsforsikring for speedbåde, vandscootere og jetski. Ansvarsforsikringen dækker dit erstatningsansvar, hvis du under sejladsen kommer til at volde skade på andre mennesker, ting eller fartøjer ifm. en søulykke.

Hvis din båd er under 15 meter, motordreven og omfattet af reglerne for speedbådskørekort eller reglerne for vandscooter/jetski er ansvarsforsikringen lovpligtig.

Skal jeg have kaskoforsikring til min båd?

Kaskoforsikringen er lige så god at have, som en kaskoforsikring til din bil eller motorcykel. Den dækker hvis der sker skade på din egen båd og kan dermed dække noget af tabet, skulle der ske noget med din båd.

Hvis din båd finansieres, vil banken eller finansieringsselskabet, som sikkerhed for lånet, ofte kræve at du har en kaskoforsikring. Det kan generelt også være en god idé, hvis du selv har betalt båden.

En kaskoforsikring vil ofte også fungerer som løsøreforsikring.

Forsikring af båd? 4 grunde til at forsikre speedbåd

Lad endelig ikke forsikringerne stå i vejen for dit køb af båd

Ja, der er masser af gode grunde til hvorfor du bør forsikre din båd. Har du svært ved at overskue hvem du kan kontakte, så har vi fundet et par forsikringsselskaber som du kan kigge på.


Som altid vil vi meget gerne have dit besyv med i en kommentar herunder. Hvilke grunde kan du finde til at skulle forsikre din båd?

Battello

Vi hjælper alle bådejere - nye og erfarne - med at få det bedste ud af deres båd. Skriv en kommenter nedenfor, hvis du har et spørgsmål eller et emne, du gerne vil have, at vi skal skrive om!

Fortæl dine venner om artiklen

Et svar til “Forsikring af båd? 4 grunde til at forsikre speedbåd”

  1. Ville være godt med nogle ord om forsikringsselskaberne, jeg bedre kunne vælge forsikring til min speedbåd. Men alligevel tak for artiklen.

Skriv en kommentar